Skip to content
Kezdőlap » Országos Vezetői Kerekasztal és Műhelybeszélgetést rendezett egyesületünk

Országos Vezetői Kerekasztal és Műhelybeszélgetést rendezett egyesületünk

  A Gyakornok érték vagy költség? címmel rendezett a Pact4Youth kerekasztal és műhelybeszélgetést a Gyakornok 2.0 program keretén belül.

  A Gyakornok érték vagy költség? Erre a kérdésre kerestük a választ az ország legjelentősebb iparkamaráinak, civil szervezeteinek, államtitkárságainak és politikai párt ifjúsági szekcióinak a vezetőivel. A jelenlegi gazdasági helyzetben, amikor a munkáltatók kapacitást és költségeket csökkentenek, ez a kérdés nem annyira egyszerű. A jelenlévő szervezetekkel azonban egyet értettünk abban, hogy mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a fiataloknak minőségi kezdő és gyakornoki munkahelyet biztosítsunk, azonban ezeknek a létrehozásához minden szegmens aktív közreműködésére szükség van. Jelenleg egy gyakornok foglalkoztatása pénzben kifejezve jelentős tétel abban az esetben, ha a Gyakornok 2.0 8 feltételét teljesítik a vállalkozások és így minőségi gyakornoki helyet biztosítanak – amellyel értéket közvetítenek és lehetőséget adnak az értékteremtésre. Ezek a munkahelyek egyben oktatási központok is, így a programban résztvevő vállalatok egyben közszolgáltatást is végeznek a fenntartható jövő érdekében. A kerekasztalon elhangzottakat összegezve fogjuk kialakítani a Magyar Ifjúsági Paktumot, melyet miniszteri szintig kívánunk terjeszteni, hogy ezzel megalapozzuk a társadalmi és gazdasági fenntartható fejlődést, valamint biztosítsuk a fiatalok munkarőpiaci elhelyezkedését.

  A kerekasztalunk résztvevő szervezetei:

  – Magyar Utazási Irodák Szövetsége

  – Venezuelai-Magyar Egyesület

  – Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

  – Igazságügyi Minisztérium

  – Országos KID Egyesület

  – Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület

  – Nemzeti Ifjúsági Tanács

  – Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, Danubius Hotels

  – Országgyűlés Hivatala

  – Digitális Jólét Nonprofit Kft./Doktoranduszok Országos Szövetsége

  – Miniszterelnökség

  – Oppenheim Legal

  – Holland Nagykövetség

  – ENSZ ifjúsági program

  – Innovációs és Technológiai Minisztérium

  – Jobbik Ifjúsági Tagozat

  – TizenX (Momentum Ifjúsági Tagozat)

  A kerekasztal helyszínét az Európa Pont biztosította, amely az Európai Parlament és Bizottság budapesti kirendeltsége alá tartozik. A Gyakornok 2.0 programot az EU Európai Szolidaritási Testületi pályázatból finanszírozzuk.