Skip to content
Kezdőlap » Megtartotta ötödik ülését a Pact4Youth Magyarország munkacsoport

Megtartotta ötödik ülését a Pact4Youth Magyarország munkacsoport

  Az Európai Pack for Youth kezdeményezés – melyet a CSR Europe kezdeményezett és az Európai Bizottság támogatott – azon dolgozik 2016 óta, hogy javítsa a fiatalok lehetőségeit az európai térségben. Az üzleti és a civil társadalom vezetői a következő közös politikai javaslatokat építették össze:

  – A szakoktatás és a szakképzés váljon egyaránt elérhetővé minden fiatal számára

  – Partnerségek kialakítása az üzleti oktatás területén egész Európában

  – A vállalkozói ismeretek elsajátítása a tanulás útján

  Az AmCham Hungary az egyik szereplő, amely a Pact4Youth magyar kezdeményezésben vesz részt együttműködve a Nemzeti Ifjúsági Tanáccsal (vezető szervezet), az Emberi Erőforrások Minisztériumával, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával, az Új Nemzedék Központtal, az ENSZ Ifjúsági Nagykövettel, a Bridgestone Hungary-vel, a Meló Diák Iskolaszövetkezettel, az Európai Ifjúsági Kártya Egyesülettel, az Országos Kid Egyesülettel és a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségével.

  Ezen szervezetek programjai, projektjei és bevált módszerei segítik a fiatal generáció diákjait az Európai Paktum több prioritási területén. Ezek a kiemelt területek a következők:

  – készségek fejlesztése (STEAM, alapkészségek, Soft skills, vállalkozói készség)

  – elősegíti, hogy a szakképzés is egyenlő szintű választássá váljon

  – a fiatalok inspirálása, hogy új munkalehetőségeket fedezzenek fel

  – a fiatalok segítése a munkaerőpiacra való átállásban

  – a vállalatok segítése, hogy jobban be tudják vonzani a tehetséges fiatalokat

  – az iskolák, tanárok és igazgatók támogatása

  – közvetítő szervezetek fejlesztése és szerepük erősítése

  A munkacsoport úgy döntött, hogy összegyűjti az EU prioritásai alapján azokat a hasznos tapasztalatokat és felkeresi azokat a területeket, ahol további fejlesztés és segítség bevonása szükséges. A Pact4Youth Magyarország munkacsoport ajánlásokat fog megfogalmazni ezen problémák megoldására és irányelveket javasol arra, hogy hogyan lehetnének a fiatalok versenyképesebbek, ezzel megkönnyítve a foglalkoztatásukat.