Skip to content
Kezdőlap » Kiállunk a minőségi gyakornoki helyekért és gyakornokokért!

Kiállunk a minőségi gyakornoki helyekért és gyakornokokért!

  Az #ISTANDFORQUALITYINTERSHIP kampány előadása.

  2021.06.17-én Visegrádon, a Silvanus Hotelben előadást és workshopot tartott szervezetünk az #STANDFORSOMETHING kampány keretein belül. A téma a minőségi gyakornoki helyek létrehozása és fenntartása volt, mely igen népszerű téma napjainkban. Azoknak a fiataloknak, akik egyetem mellett szeretnének elhelyezkedni, a legjobb lehetőség egy gyakornoki pozíció. Ezért fontos, hogy olyan gyakornoki helyek létezzenek, ahol a gyakornok minőségi oktatást és szakmai tapasztalatot szerezhet. Azok a cégek és vállalkozások, akik biztosítani tudják a szakmai fejlődést és lehetőséget adnak a gyakornokaiknak, hogy kérdezzenek, nagyobb eséllyel tudják megtartani a fiatal és tehetséges munkavállalókat. A hotelben dolgozó gyakornokokkal együttműködve témavezetőink összegyűjtötték azokat a javaslatokat, amik előremutatóak a gyakornoki helyeket biztosító vállalkozások számára:

  – mentor támogatása

  – biztonságos környezet megteremtése, ahol a gyakornok kifejezheti kételyeit és kérdéseket tehet fel

  – közlekedés támogatása (munkahelyet célozva)

  – kihívások megléte

  – támogató munkakörnyezet

  – szakmai fejlődés, szélesebb rálátás biztosítása a szakma minden aspektusára

  – ajánlólevél a gyakornoki idő végén

  – feljebb lépési lehetőség, amennyiben van releváns nyitott pozíció

  Ez a program az Ifjúsági Paktum Egyesület számára a téma okán kiemelt fontosságú volt, mivel Gyakornok 2.0 programja a minőségi gyakornoki munkahely feltérképezését és szakmai segítését tűzte ki céljául.

  Az előadáson rengeteg jó gyakorlat hangzott el, melyekkel képesek lehetünk fejleszteni a gyakornoki programjainkat, illetve sikerült tisztázni hogy milyen egy NEM jó gyakornoki hely.