Skip to content
Kezdőlap » Karcag is csatlakozott a #STANDFORSOMETHING roadshowhoz!

Karcag is csatlakozott a #STANDFORSOMETHING roadshowhoz!

  A Köz-pont Egyesület segítségével és a helyi diákfórumok szervezésével Karcag is csatlakozott #STANDFORSOMETHING vidéki körútjához, így a soha nem látott méretű európai pábeszédhez az Európa Jövőjéről szóló Konferencián keresztül.

  2021.09.28-án a Városi Diákfórum megrendezte Karcagon a nyílt-csoportos ülését, melyen a fenntartható mezőgazdaság témához gyűjtöttek ötleteket. A roadshown felmerülő ötleteket előterjesztjük az Európa Jövője Kampány keretein belül az Európai Parlament felé. Magyarországon a mezőgazdaság egyértelműen a vidéki területekhez kapcsolódik erősebben, szemben a fővárossal és vonzáskörzetével. A tájegységek közül is kiemelendő az Alföld. Ennek okán ehhez a területhez kapcsolódó fenntarthatósági témakörrel vidéki városok jelentkezését vártuk, hogy csatlakozzanak a kampányhoz értékes és releváns meglátásaikkal.

  A programhoz 13 éves kortól 25 éves korig csatlakoztak résztvevők, akik aktívan hozzászóltak a beszélgetéshez. A diskurzus az alábbi fő pontokra tért ki:

  – Nem kötelezően használt vegyi anyagok mellőzése

  – Az országban elérhető termékek előtérbe helyezése, importált termékek esetleges csökkentése, kiemeltképp akkor, ha nincs rá szükség.

  – Hazai kis, – és középvállalkozók támogatásának növelése

  – A túlnemesítés megállítása

  – A mezőgazdasági gépek fejlesztése