Skip to content
Kezdőlap » Elkészült a Magyar Ifjúsági Paktum gyakornoki lába

Elkészült a Magyar Ifjúsági Paktum gyakornoki lába

    A Gyakornok érték! címmel, elkészült a Magyar Ifjúsági Paktum, amelyet együttműködve vállalati, kormányzati és civil döntéshozókkal hoztunk létre. Ennek célja a minőségi és értékteremtő munkahelyek létrehozása.

    2020 tavaszi javaslatunkban szerepelt a fiatalság korhoz kötött adóelengedése, amely a válság okozta horizontális, tehát mennyiségi problémára való egyik válaszlépés. Ezt kiegészítve Egyesületünk vezetésével, együttműködve az vállalati, kormányzati, ifjúságpolitikai és civil döntéshozókkal, összeállítottuk a Magyar Ifjúsági Paktum – A Gyakornok érték! javaslatcsomagot és háttéranyagot a gyakornokság jogi környezetéről és minőségéről, az ország közép és hosszú távú versenyképességének javítása céljából.

    Ezzel a javaslat csomagunkkal azt a vertikális problematikát szeretnénk orvosolni, hogy a gyakornokokra a legtöbb ipari szereplő nem tekint lehetőségként, főleg nem partnerként, így a minőségi gyakornoki és kezdő munkahelyekből hiány van Magyarországon. Ez az ország közép és hosszútávú versenyképességét rontja, mivel meggátolja a hozzáadott érték növekményt, amely kulcsa a fejlett gazdaságokhoz való felzárkózáshoz. Javaslataink célja a fiatalok értékteremtő és innovatív potenciáljának kiaknázásának elősegítése, valamint a munkára való szocializálás és a testhezálló karrierútra terelés.

    A javaslatcsomagot az alábbi linken érhető el: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6767789662120497152

    A kerekasztal összefoglalója az alábbi linken érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=ryChFEFyT7I&t=183s