Skip to content
Kezdőlap » Elindítottuk a Pact4Youth ifjúsági munkahelyvédelmi kampányát

Elindítottuk a Pact4Youth ifjúsági munkahelyvédelmi kampányát

  Civil, vállalati, szakpolitikai és kormányzati partnereink figyelmét kívánjuk felhívni arra, hogy a fiatalság munkaerőpiaci helyzete és annak kezelése hosszú távon is meghatározza az ország jövőjét.

  Minden fiatal számára meghatározó élmény az első munkahely és az ott szerzett tapasztalatok, így a jelenlegi gazdasági helyzet kezelése hosszú távú következményekkel fog járni, ezért indítottuk el a Pact4Youth ifjúsági munkahelyvédelmi kampányát!

  Ennek érdekében 2020. október 21-ére kerekasztal beszélgetést és workshopot hívtunk össze, melynek résztvevői az ország legjelentősebb iparkamarái, ifjúsági szervezetei, valamennyi parlamenti párt ifjúsági tagozata, minisztériumok képviselői és szakmai partnereink.

  Célunk egy olyan – teljes társadalmi egyetértéssel hozott -javaslatcsomag létrehozása, amely segíti megtartani a fiatalok munkahelyeit és egyben ösztönzi a cégeket a fiatalok bevonására az értékteremtésbe. Ezzel elkerülhető lenne a fiatalság helyzetének elhúzódó romlása és így a társadalmi életszínvonal hosszú távú csökkenése.

  A kampány videói elérhetőek [Youtube csatornánkon](https://www.youtube.com/watch?v=yvMjryWATX0).

  A konferenciáról való beszámolót is itt, illetve [Facebook oldalunkon](https://www.facebook.com/pact4youth) tudjátok megnézni.