Skip to content
Kezdőlap » Egyesületünk csatlakozott a Pact4Skills kezdeményezéshez

Egyesületünk csatlakozott a Pact4Skills kezdeményezéshez

  Egyesületünk elfogadta az európai Pact4Skills (Paktum a készségekért) kezdeményezést, ezzel az elsők között nyilatkozott arról, hogy milyen készésgek fejlesztését kell Magyarországnak megcéloznia.

  A Pact4Youth támogatja az európai Pact4Skills nyilatkozatát és chartáját, így elfogadja és támogatja az Európai Szociális nyilatkozatot, amely mintegy iránytűként szolgál a kontinens egészének, hogy az EU maradjon a világ legélhetőbb területe. Ezzel együtt kijelöli az utat a tagországok részére, hogyan vegye fel a versenyt vezető hatalmakkal a digitalizáció terén is.

  Elfogadja és támogatja, hogy a digitalizáció központjában az embernek, az emberiességnek kell lennie.

  Támogatja, hogy az Európai Zöld Egyezség keretén belül Európa váljon az első karbonsemleges kontinenssé 2050-re.

  Támogatja az Ipari és KKV stratégiát, mely erősen épít az egységes piacra, ezzel elősegítve a vállalkozásokat, hogy új technológiákat fejlesszenek, erősítség a körforgást és új piacokat alakítsanak ki.

  Teljességgel egyetért egyesületünk azzal, hogy kulcsfontosságú a megfelelő készségek elsajátítása és továbbadása, amellyel mind vállalati és mind az emberek szintjén, hogy felszabaduljanak olyan lehetőségek, amelyekkel javulhat a gazdaságunk versenyképessége, növekedési kilátásai. Ezen elveket tartalmazza az Európai Készségek Agenda (European Skills Agenda), amely célja a fenntartható versenyképesség, társadadlmi igazságosság és ellenállóképesség.

  Az elfogadott charta további pontjaihoz látogassanak el a Pact for Skills oldalára és csatlakozzanak: https://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=1517&langId=en