Skip to content
Kezdőlap » Az ősz első rendezvénye a HubHub közösségi térben!

Az ősz első rendezvénye a HubHub közösségi térben!

    Beszélgetés a fenntarthatóságról és a fiatalság szerepéről #STANDFORSOMETHING kampány

    2021.09.01-jén megrendezésre került Budapesten az első őszi rendezvényünk, melyen a meghívott fiatalok workshopok keretein belül ismerkedtek meg különböző témákkal, valamint a szakértők is közelebb kerültek a fiatalok nézőpontjához és új ötleteket gyűjthettek tőlük. Az estét Kárász István, az Ifjúsági Paktum Egyesület elnöke nyitotta meg, bemutatta az #Standforsomething kampányt és az egyesület fiatalokat érintő munkáját és a fenntartható munkahelyeket érintő európai trendeket.

    A rendezvény témája a digitalizáció fontossága volt, és ennek a megvalósításához igyekeztek minél több ötletet gyűjteni. A program a world café módszert használta, annak érdekében, hogy minden résztvevő eljusson a felsorakoztatott ötletek és szakemberek asztalához. Négy témát boncolgattak a program érkezők; fenntartható mezőgazdaság és fenntartható háztartás, minőségi oktatás, fiatal vezetők szerepe és jelenléte, valamint az ifjúsági mobilitás és szakmai tapasztalatszerzés. 

    Az ötletbörze, a szakemberrel folytatott diskurzus és az I stand for kampány célja a fiatalok hangjának eljuttatása a döntéshozók felé hazai és nemzetközi szinten. Az Ifjúsági Paktum Egyesület és a #Standforsomething kampány munkaközössége összegzi és felterjeszti a megfogalmazott ötleteket és javaslatokat.