Skip to content
Kezdőlap » A Pact4Youth munkacsoport találkozott Navracsics Tibor, Európai Uniós Biztossal

A Pact4Youth munkacsoport találkozott Navracsics Tibor, Európai Uniós Biztossal

  Június 15-én az AmCham és a magyar Pact4Youth munkacsoport több tagja találkozott Navracsics Tiborral, az Európai Bizottság oktatási, kulturális, ifjúsági és sportügyi biztosával.

  A magyar Pact4Youth kezdeményezés – az európai kezdeményezéssel összhangban – a fiatalok, különösen a NEET fiatalok (akik munkafoglalkoztatásban, oktatásban vagy szakkképzésben sem vesznek részt) oktatási rendszerbe és munkaerőpiacra való integrációjának elősegítését és megkönnyítését célozza, miközben javítja munkakörülményeiket. A CSR Europe szerint Európában több mint 7 millió 15-24 év közötti NEET fiatal él.

  A magyar Pact4Youth kezdeményezés tagjai Navracsics Tibor uniós biztost hívták meg legutóbbi találkozójukra, hogy megvitassák az eredményeket és az együttműködésük jövőjét. A Pact4Youth munkacsoport bemutatta új kiadványát, amely összefoglalja a résztvevő szervezetek azon programjait, projektjeit és legjobb gyakorlatait, amelyek a CSR Europe által koordinált Európai Paktum az Ifjúságért kezdeményezés több kiemelt területén segítik a fiatal generációt. Ezek a kiemelt területek a következők:

  -a készségek fejlesztése (STEAM, alapkészségek, puha készségek, vállalkozói készségek).

  -a szakképzés/szakképzés mint egyenrangú választás népszerűsítése

  -a munkalehetőségek felfedezésére való ösztönzés

  -a fiatalok támogatása a munkába való átmenet során

  -a vállalatok segítése a tehetségek bevonzásában

  -az iskolák, tanárok és igazgatók támogatása

  -a közvetítő szervezetek fellendítése és megerősítése.

  A résztvevők további, a magyar ifjúságot érintő témákat is megvitattak, mint például a pályaorientáció, a digitális és nyelvi kompetenciák fejlesztése, a tehetségek Magyarországra vonzása, az Európai Ifjúsági Stratégia és az Európai Oktatási Térség.

  Navracsics Tibor uniós biztos a munkacsoport tagjait a munka folytatására ösztönözte, és kezdeményezte, hogy 2018 őszén újabb találkozót tartson a Pact4Youth munkacsoport.

  Az AmCham Hungary egyike azoknak a szereplőknek, akik a Nemzeti Ifjúsági Tanáccsal (projektkoordinátor), az Emberi Erőforrások Minisztériumával, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, a HÖOK-kal, az Új Nemzedék Központtal, az ENSZ Ifjúsági Képviseletével, a Bridgestone Magyarországgal, a Meló-Diák Kft-vel együtt részt vesznek a Pact4Youth kezdeményezésben Magyarországon, az Európai Ifjúsági Kártya Szövetség, az Országos Kölyökszövetség és a Fiatal Vállalkozók Magyarországi Szövetsége (FIVOSZ).