Skip to content
Kezdőlap » A munkacsoport második találkozója Navracsics Tibor uniós biztossal

A munkacsoport második találkozója Navracsics Tibor uniós biztossal

    Navracsics Tibor oktatási, kulturális, ifjúsági és sportpolitikai uniós biztos 2018. október 12-én találkozott újra a magyar Pact4Youth kezdeményezés képviselőivel.

    A júniusi első találkozón a munkacsoport tagok bemutatták Navracsics Tibor, uniós biztos számára a kezdeményezés célkitűzéseit és prezentáltakfrissen megjelenő kiadványukat, amely összefoglalja a résztvevő szervezetek jó gyakorlatait, programjait és projektjeit. A Pact4Youth Magyarország munkacsoportban résztvevő szervezetek megtartották második megbeszélésüket is biztos úrral. A második ülésen a munkacsoport előterjesztette első projektötletét, amely a NEET fiatalok – 16-29 év közötti, nem foglalkoztatott és sem oktatásban, sem képzésben nem részesülő fiatalok – problémájával foglalkozik. A projekt arra összpontosít, hogy a szakmai gyakorlatok vonzóvá, értékesé váljanak a fiatalok számára, ezzel segítve munkaerő-piaci integrációjukat. A projekt még mindig előkészítő fázisban van, de a Pact4Youth Magyarország kezdeményezés tagjai nagyra értékelték a lehetőséget, hogy megvitassák víziójukat Navracsics Tiborral, aki rengeteg javaslattal élt és betekintést nyújtott a probléma európai kontextusban való megjelenéséről.

    A résztvevők beszélgettek az [AmCham](https://www.amcham.hu/upcoming-events/iv._amchamhipa_versenykepes_oktatas_konferencia_2018_fokuszban_a_palyaorientacio) versenyképes oktatásikonferenciájáról is, amely a pályaorientációra összpontosított, és ahol Navracsics úr is elő fog adni.

    A magyar Pact4Youth kezdeményezés, az európai kezdeményezéssel összhangban, célja hogy elősegítse a fiatalok, különösen a NEET fiatalok integrációját az oktatási rendszerbe és a munkaerő piacra, miközben javítja munkakörülményeiket. A CSR Europe szerint több mint 7 millió NEET fiatal ember él Európában 15-24 éves kor között.