Skip to content
Kezdőlap » A jövő munkahelye, a jövő kompetenciái – kerekasztal beszélgetés

A jövő munkahelye, a jövő kompetenciái – kerekasztal beszélgetés

    A Pact4Work Skills Academy projekt keretében 2023. november 29-én megtartott „A jövő munkahelyei és a jövő kompetenciái” kerekasztal beszélgetés fő célja az volt, hogy párbeszédet kezdeményezzen az elméleti és vállalati szakemberekkel. Az eseményre meghívott vendégek és előadók különböző területekről érkeztek, képviselve döntéshozókat, érdekképviseleteket és szakembereket, akik megvitatták, milyen lehetőségek és kihívások várnak a jövő munkaadóira és a fiatal munkavállalókra.

    A rendezvényen felsővezetők, európai és magyar döntéshozók, szakemberek fejtették ki nézeteiket a mesterséges intelligenciáról és annak hatásairól. Megbeszélték, mi lesz, mi lehet a Mesterséges Intelligencia szerepe a különböző ágazatokban és munkatípusokban. Kiemelten fontos kérdésként vetették fel, hogy milyen munkahelyekre lehet számítani a jövőben, és ez hogyan fogja érinteni a következő években a munkaerőpiacra lépő fiatalokat. A beszélgetés során körvonalazódtak azok a kompetenciák, amelyek nélkülözhetetlenek lesznek, és azok, amelyek várhatóan leértékelődnek.

    A kerekasztal program partnere az Együtt Európáért Alapítvány.

    A Pact4Work Skills Academy projekt az Erasmus+ támogatásával valósul meg, a belga Talented Youth Network és a szlovén No Excuse Slovenia partnerekkel együttműködve.

    Tags: