Skip to content
Kezdőlap » KIÁLLUNK A NEMEK KÖZÖTTI EGYENLŐSÉGÉRT! » 2. oldal

KIÁLLUNK A NEMEK KÖZÖTTI EGYENLŐSÉGÉRT!

  Tünde 2012-ben kezdte meg karrierjét autótervezőként Németországban így már lassan 10 éves tapasztalattal rendelkezik az autóipar nemzetközi világában.  

  Azóta lehetősége nyílt olyan izgalmas projekteken dolgozni, mint a Volkswagen vezető modelljei és az Audi számos új modelljei közül, többek  között az e-tron, valamint az e-tron GT koncepcióautók.   
  Mindig új kihívások után kutatva, megtiszteltetésnek tekintette az elektromos  járművek és koncepcióautók fejlesztésében való részvételt.
  Az éves tapasztalatok során felismerte, hogy női autótervezőként számos nehézséggel kell  szembesülnie. Az elismerésért vívott harc jelentősebb az autóiparban, mivel a női  munkavállalók aránya csupán 10-15%! 

  Forrás: Audi.hu

  Eszter 2020-ban szerzett mesterdiplomát, azonban szakmai tapasztalata, széles látóköre és esztétikai befogadóképessége meghaladja a friss diplomásokét. Mindez annak a köszönhető, hogy kiváló tanulmányai mellett 3 évig párhuzamosan dolgozott  egy magyarországi design stúdiónál. 
  Munkamorálja, esztétikai érzéke és a munka iránti szenvedélye inspirálja és ösztönzi a csapattársait. Ezt számos design díj és elismerés is bizonyítja, többet  között: 15 legtehetségesebb fiatal elismerés a Braun-díjon, Tudományos Diákköri Konferencián első és külön helyezés, valamint a 2019-ben elnyert Magyar Formatervezési Díj. 
  Mesterdiplomája után a világ egyik legnagyobb és leggyorsabban fejlődő vállalatánál helyezkedett el ipari formatervezőként, és jelenleg globális innovációs  projekteken dolgozik Belgiumban. Munkahelyén 20% a női munkavállalók aránya! 

  Forrás: Instagram: @eszterszabo

  Az Európai Unió az elmúlt években szignifikáns előrelépéseket ért el a nemek  közötti egyenlőségterén, azonban továbbra is fennáll a fizetési és  döntéshozatali különbség a munkaerőpiacon. 
  Az előítélet, az elismerés hiánya és az elismerés kivívása miatti harc sok  esetben elrettenti a fiatalokat bizonyos területektől. Így nem meglepő, ha a munkaadók törekvései a nemi egyenlőségért is visszaszorulnak, a potenciális jelöltek hiánya végett.  


  A probléma forrása lényegében ez előítéletekben és az elutasításban keresendő. Ez a jelenség mind két nemet egyaránt érinti ezért fontos hangsúlyozni, hogy törekvéseink minden fiatal jövője szempontjából nélkülözhetetlenek egy olyan társadalom kiépítéséért, ahol mindenki egyenlő esélyekkel indulhat el. Tünde és 

  Eszter célja az, hogy mindkét nem tudását egyformán elismerjék a technológiai területeken és minden olyan más területen is ahol eddig ez nem volt megszokott.  
  A fiatalok megfelelő felkészítése, mentorálása ezért elengedhetetlen a nemi  egyenlőség eléréséhez.  

   
  Hisznek abban, hogy minél több tulajdonság egyesül egy csapatban, – a csapat annál erősebb, jobb és sokoldalúbb. Ezért kiállnak a nemi egyenlőség  mellett és víziójuk egy olyan kiegyensúlyozott társadalom, ahol mindenki  megtalálja azt, amiben ki tud teljesedni – előítélet, klisé, megkülönböztetés  vagy hátrány nélkül. 

  #Álljkiérte #STANDFORSOMETHING

  Szerzők: Eszter Szabó, Tünde Dániel

  Pages: 1 2