Skip to content
Kezdőlap » Kiállok az értékteremtő társadalmi párbeszédért! » 2. oldal

Kiállok az értékteremtő társadalmi párbeszédért!

  Bizonyos területeken érthető és egyértelmű módon hátrányban vagyok. Talán párakban felmerül a kétely, hogy komoly döntések meghozásánál miért kell egy relatíve zöldfülű fiatalnak is az asztalnál ülnie? Én kiállok az értékteremtő társadalmi párbeszédért a fiatalok bevonásával!

  Fontosnak tartom, hogy minél többen megértsék; A fiatalok döntéshozatalban való részvétele nem a korosztály diktatúráját jelenti hanem azt, hogy a döntések megalkotásának folyamatában aktívan részt vehetünk, elmondhatjuk a véleményünket, javaslatokat tehetünk és kritikát fogalmazhatunk meg. Ehhez nem szükséges évtizedek tapasztalata vagy speciális szaktudás. Fiatalként a saját életünk és korosztályunk szakértői vagyunk. Az újfajta látásmódunkkal, kreatív ötleteinkkel valamint dinamizmusunkkal pedig nagyban hozzájárulhatunk ahhoz, hogy jobb döntések szülessenek ne csak a fiatalok, hanem mindenki számára.

  Szintén fontos, hogy ne csak ott lehessünk amikor a megbeszélések és egyeztetések zajlanak, hanem ténylegesen és aktívan részt is vehessünk a folyamatokban. Sajnos sokszor a fiatalokra úgy tekintenek, mint egy kötelező díszletre akiknek ott kell lenniük ezért kevesebb szóhoz jutunk és néha nem vesznek minket komolyan. Szerintem csak úgy válhatunk felelős és tudatos állampolgárokká, ha már a jövőnkről szóló döntések előkészítésében is részt tudunk venni.  

  Ifjúsági Konferencia Brüsszelben (forrás: Shutterstock)

  Ifjúsági küldöttként az ENSZ-ben, az Európa Jövőjéről szóló konferencia sorozat folyamán illetve a #STANDFORSOMETHING kampány aktivistájaként is azért dolgozom, hogy erősödjön a különböző generációk közti párbeszéd és együttműködés. Azért, hogy kiegészítsük és meghallgassuk egymást.

  Hiszem, hogy a fiatalok minőségi részvételével mindenki nyer.

  Pages: 1 2