Skip to content

EURÓPA
JÖVŐJE A TE KEZEDBEN
VAN

OSZD MEG ÖTLETEIDET ÉS
ALAKÍTSUK EGYÜTT
A JÖVŐNKET

KIÁLLOK A FENNTARTHATÓ MEZŐGAZDASÁGÉRT!

KIÁLLOK AZ INNOVATÍV ÉS FENNTARTHATÓ VENDÉGLÁTÁSÉRT!

KIÁLLOK A HULLADÉKMENTESSÉGÉRT!

KIÁLLOK AZ ÉRTÉKTEREMTŐ TÁRSADALMI PÁRBESZÉDÉRT!

KIÁLLOK A MINŐSÉGI OKTATÁSÉRT!

KIÁLLUNK A NEMEK KÖZÖTTI EGYENLŐSÉGÉRT!

Európa jövője konferencia egy éven át tartó párbeszéd a polgárok és az EU között. Hatalmas lehetőség ez a fiataloknak, hiszen megoszthatják egymással ötleteiket, szavakba önthetik aggályaikat, majd a nyílt fórumokon javaslatokat tehetnek a prioritásokról, kihívásokról. Az év során megfogalmazott ajánlásokat pedig az EU és a tagországok vezetői is tárgyalni fogják. Mérföldkőhöz érkeztünk, hozzuk ki belőle a legtöbbet! Csatlakozz te is!

Már régóta fogalmazódik benned egy ötlet? Vagy úgy gondolod néhány téma prioritása fontosabb lenne? Akkor mondd el javaslataidat és alakítsuk együtt Európa jövőjét!

Szabó Eszter (Ipari tervező) és Dániel Tünde (Közlekedési tervező)

KIÁLLUNK A NEMEK KÖZÖTTI EGYENLŐSÉGÉRT!

Tünde és Eszter mindketten közlekedéstervezői diplomát szereztek és egy nemzetközi nagyvállalatnál dolgoznak. Kiállnak a nemek közötti egyenlőségért és arra buzdítják az embereket, hogy bátran kezdjék karrierjüket olyan szegmensben, amely ma még kevésbé nyitott a nemek szerint sokszínű munkaerőre.

KIÁLLOK A MINŐSÉGI OKTATÁSÉRT!

Shivaan PHD hallgató a gödöllői Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen, mellette pedig önkéntes projektmenedzser a GiLE Alapítványnál. Dél-Afrikában felnőve kiemelten fontosnak tartja a minőségi oktatást és a tanuláshoz való jog meglétét minden fiatal számára.

Shivaan Munnisunker PhD hallgató és a GiLE Alapítvány önkéntese

Kelemen Balázs ENSZ Ifjúsági Küldött

KIÁLLOK AZ ÉRTÉKTEREMTŐ TÁRSADALMI PÁRBESZÉDÉRT!

Balázs 25 éves és Nemzetközi kapcsolatokból diplomázott, illetve Kommunikációt és médiát is tanult Magyarországon. 2021-22-es év során az ENSZ Ifjúsági küldötte, aki rajong a fiatalok szerepvállalásáért és a fenntarthatóságért. Balázs hisz a konstruktív és előremutató eszmecserében és a fiatalok szerepvállalásában, így kiáll Európa gazdag kulturális örökségéért és sokszínűségéért.

KIÁLLOK A HULLADÉKMENTESSÉGÉRT!

Bálint cirkuláris gazdasági tisztviselőként dolgozik a Holland Nagykövetségen Budapesten és Pozsonyban. Személyes törekvése, hogy az Európai Unió körforgásos gazdaságának átmenetéhez hozzájáruljon. Hollandiában folytatott tanulmányai alatt realizálta, hogy a fenntarthatóság milyen fontos, izgalmas és érdekes téma. A #KIÁLLOKÉRTE kampány során szeretné a cirkuláris gazdaság alapelveit átadni a fiataloknak.


Horváth Bálint Cirkuláris gazdasági tisztviselő

Albert Wettstein Munch társalapítója

KIÁLLOK AZ INNOVATÍV ÉS FENNTARTHATÓ VENDÉGLÁTÁSÉRT!

Albert társalapítója Magyarország első ételmentő applikációjának, amely már a magyar Forbes címlapján is szerepelt. Víziója, hogy egy sokkal innovatívabb és fenntarthatóbb vendéglátóipart hozzon létre, ahol nem pazaroljuk az ételt. Hiszen a pazarlásnak számtalan negatív tényezője van, környezeti, társadalmi és gazdasági szempontból is. A legfontosabbakat említve üvegházhatású gázokat termel, valamint eldobásukkal a környezetre igazán káros hulladékokat termelünk.

KIÁLLOK A FENNTARTHATÓ MEZŐGAZDASÁGÉRT!

László a Balaton déli partján él és dolgozik fiatal szőlősgazdaként a Kristinus Borbirtokon. Szőlőművelést és borászatot tanult, majd 2019-ben Erasmus+ programmal Németországban is kijutott és az itt töltött idő teljes mértékben megváltoztatta a mezőgazdaságról alkotott világképét. Azóta kiáll a fenntartható és biodinamikus gazdálkodás mellett és eszerint próbálja művelni a balatoni birtokot is. Véleménye szerint egyszer csak mindannyian rájövünk, hogy a természet a hosszú távú jólétünk forrása, így gondoskodnunk kell róla.


Dober László Fiatal szőlősgazda

TE MELY ÉRTÉKEKET TARTOD KIEMELTEN FONTOSNAK? HAJLANDÓ LENNÉL KONSTRUKTÍV ESZMECSERÉT IS FOLYTATNI RÓLA, HA EZ BEFOLYÁSOLHATJA EURÓPA JÖVŐJÉT?

LÉGY RÉSZESE SZÉLESEBB RÉSZVÉTELEN ALAPULÓ, 21. SZÁZADI SZELLEMISÉGŰ EURÓPA MEGALKOTÁSÁBAN ÉS ÁLLJ KI AZ ÖTLETEIDÉRT ÉS A SZÁMODRA FONTOS ÉRTÉKEKÉRT!

TARTOZZ EGY KÖZÖSSÉGHEZ, AMELY EZERNYI KEDVEZMÉNYT BIZTOSÍT SZÁMODRA!

REMEK LEHETŐSÉGEKET KÍNÁL ARRA, HOGY ÚJ DOLGOKAT TANULJ, LENDÜLETET ADJ A KARRIEREDNEK ÉS VALÓDI VÁLTOZÁSOKAT HAJTS VÉGRE A KÖZÖSSÉGEDBEN. HA SZERETNÉL TE IS JÓL INFORMÁLT ÉS AKTÍV ÁLLAMPOLGÁR LENNI, AKKOR CSATLAKOZZ ÉS VÁLOGASS A TÖBB SZÁZ PROGRAM, ÖNKÉNTES ÉS TANULÁSI LEHETŐSÉGEK, VALAMINT KEDVEZMÉNYEK KÖZÜL, AMELYEK SEGÍTSÉGEDRE LEHETNEK AZ UTAD SORÁN.